Izlagači svjedoče: EKOBIS kao nezaobilazna sajamska manifestacija u regiji

Ovogodišnji, 14-ti po redi međunarodni ekološkisajam EKOBIS, održat će se od 8. do 11. septembra na prostoru dvorane “Luke” u Bihaću. Mnogi izlagači su prepoznali svoj interes na ovakvoj sajamskoj priredbi, te se svake godine pojavljuju na istom. Svjedočenja neki od njih možete pročitati u nastavku.

Antal Varga, predsjednik Industrijske i trgovinske komore Czongrad, Szegedin, Mađarska

U ovim teškim vremenima susreo sam se s izuzetno velikim entuzijazmom poduzetnika koji su tu u ovom regionu i siguran sam da će to dovesti do velikih rezultata.

Tibor Šebek, predsjednik Regionalne Privredne Komore Kikinda

Ja mogu da kažem da se već 11 godina družimo predsjednik komore i ja i njegovi saradnici i naši u Kikindi i sve najlepše mogu da kažem o tome. Deset godina je kako smo potpisali sporazum o saradnji i svaki put smo bili na sajmu i svaki put je sve lepše. Moram da kažem da je Kikinda nekad bila bratski grad u onoj staroj Jugoslaviji ako se seća neko, ovi stariji znaju. To se raspalo na neki način posle rata, međutim ta saradnja komore bila je toliko entuzijastička da su se ponovo pre par godina bratimili Kikinda i Bihać i ja se nadam da će i gradske kuće i vaše i naše tu tradiciju i nastaviti i i da neće više biti potrebno komore tu da intervenišu.

Igor Brajdić, stručni suradnik Hrvatska Gospodarska Komora Županijska Komora Bjelovar

Suradnja između Privredne komore USK i Županijske komore Bjelovar datira iz 02.09.2005. godine, dakle, danas nam je 10 godišnjica suradnje koja je dobra, suradnja će biti i još bolja i još jača. Za gospodarstvo Bjelovara i gospodarstvo Bihaća ta suradnja i uzajamno sudjelovanje na sajmovima je od velikog interesa jer gospodarstvenici imaju prilike svoje proizvode predstaviti na drugom tržištu. Bjelovarski gospodarstvenici imaju prilike svoje proizvode predstaviti u Bihaću, a bihaćki, odnosno gospodarstvenici s područja Unsko-sanskog kantona imaju priliku predstaviti svoje proizvode na sajmu u Bjelovaru i to njima puno znači.

Martina Mikaš, Karlovačka županija, regija partner na sajmu EKOBIS 2015

Drago nam je da smo nastupili na EKOBIS sajmu i nadamo se i daljoj uspješnoj suradnji Karlovačke županije sa sajmom u Bihaću kao i sa Unsko-sanskim kantonom. Mislim da je bilo fenomenalno na prošlogodišnjem sajmu, bilo je puno posjetitelja i baš smo se iznenadili. Neki sajmovi kod nas imaju puno manje, nakon dva dana već nema toliko posjeta, ovdje je i čak i treći dan sajma bila velika posjećenost i naš štand je stalno bio pun.

Slavko Švraka, „Medena“, pčelar iz Virovitice

Ove nagrade koje sam dobio na sajmu EKOBIS mi znače puno, isto mi daju podstreka da se bavim i dalje i da usavršavam to pčelarstvo, inače sam i seleći pčelar, nomad, posjedujem 18 šlepera koje selim po cijeloj Hrvatskoj sa paše na pašu. EKOBIS, vrlo sam zadovoljan s njima, već više godina dolazim na sajam preko Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica, a EKOBIS i ova komora iz Bihaća također dolazi na naše sajmove i mi im uzvraćamo i vrlo sam zadovoljan i sa posjetama.

Timka Bašagić, pčelar iz Cazina

Da vam kažem, za EKOBIS uvijek kažem i na ulici i gdje god kad idem po sajmovima, uvijek kažem, prvo je EKOBIS i javno kritikujem građane, neka mi oproste na kritikama, koji ne dođu da ovo sačuvamo naše ovdje i da proširimo na više i pozvala bih da se ujedinimo i da sajam održimo i da ga proširimo da sve ovo bude još jače i još bolje.

Related posts