Izetbegović: Završit ćemo autoput i izgraditi brze ceste do Tuzle, Bihaća i Goražda

Na sastanku će se razgovarati o ubrzanju izgradnje autoputa, brzih cesta i magistralnih cesta.

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu počeo je sastanak delegacija SDA, SBB-a i HDZ-a, kojem će prisustvovati i predstavnici javnih kompanija zaduženih za izgradnju putne infrastrukture u BiH.

– Danas ćemo isključivo razgovarati o ubrzanju izgradnje autoputa, brzih cesta i magistralnih cesta. Sastanku će prisustvovati predstavnici vlasti ispred SDA, SBB-a i HDZ-a. Ja očekujem jedan poseban impuls od strane SBB-a. Gospodin Radončić je napravio pravo čudo ni od čega kada je u pitanju njegov privatni biznis. Napravio je izvanredne zgrade u Sarajevu i očekujem da pomogne da istu stvar napravimo u BiH. To podrazumijeva da mi u sljedećih četiri do šest godina dovršimo autoput i da izgradimo brze ceste do Tuzle, Bihaća, Goražda tako da se duplo brže dođe dobrim i kvalitetnim cestama do tih gradova – kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović uoči početka sastanka.

Predsjednik SDA osvrnuo se i na današnju sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću.

– Mislim da smo tu dovršili rasprave i tu ćemo vjerovatno danas ići da se konačna ta stvar riješi, a zatim možemo ići na prepravke u skladu s onim što je gospodin Čović govorio – kazao je Izetbegović.

(N. Pobrić/Faktor.ba/Foto: I. Šebalj)

Related posts