Iz dva pištolja pucao u noge, a neće u zatvor

Ferid Munišević (35), koji je u BiH prije deset godina osuđen zbog učestvovanja u oružanom obračunu u Tuzli i za kojim je raspisana potjernica, a koji već nekoliko godina živi u Hrvatskoj, neće ići u hrvatski zatvor zbog – zastare.

Tako već četiri godine na stranicama FUP-a uzalud stoji potjernica za ovim Tuzlakom. Naime, Ministarstvo pravosuđa BiH nedavno je od Hrvatske zatražilo da Munišević kaznu odsluži u Hrvatskoj jer živi u Zagrebu.

Riječ je o molbi koju je BiH podnijela na osnovi bilateralnoga sporazuma između dviju zemalja, a koji je do sada više puta bio primjenjivan. Međutim, u slučaju Muniševića BiH je za zahtjevom zakasnila čak četiri godine te je nedavno zagrebački Županijski sud odbio molbu BiH da se uputi na izdržavanje 13 mjeseci zatvora u nekoj od hrvatskih kaznionica.

Naime, on je u Tuzli na osnovi priznanja bio osuđen u septembru 2006., a prema hrvatskome Kaznenom zakonu, izrečena kazna manja od tri godine ne može se izvršiti kada protekne šest godina od presude.

Munišević je inače u BiH osuđen jer je u oružanom sukobu dviju skupina sklonih dilanju droge simultano iz dva pištolja pucao u noge Sadatu Salihbegoviću.

Related posts