Jedan od  medijski najeskponiranijih slučajeva  u Krajini  koji su,ruku na srce, zajednički otkrili novinari i profesionalizam pojedinih bihaćkih  ljekara , slučaj ” Nikolina Balaban” , nakon što su se policija i tužioci prihvatili da rade svoj posao početkom marta 2017.godine, skoro godinu dana kasnije progutala je anonimnost  dinamike tužilačkih aktivnosti.

Naime, novinari  i javnost nemaju pravo da  se  miješaju u  istragu što je OK, ali isto tako kada prođe godina i ništa se ne dešava, moraju se postaviti pitanja zašto sve tako sporo ide. Kontraverzna patologinja koja je “sa nebesa” pala  na Odjel patologije Kantonalne bolnice (KB) “Dr.Irfan Ljubijankić” u Bihaću   i zaposlena bez ikakve provjere ko je i šta je, sudeći prema do sada objavljenim informacijama i činjenicama, uništila   je zdravlje  velikog broja pacijenata nestručnim radom i  previdima.

Upravo stoga  zbog specifične težine  slučaja “Nikolina Balaban” očekivalo se da će nadležni tužilac/tužiteljka revnosno i  možda čak i ubrzano raditi na ovom istražnom predmetu.No, reklo bi se  se  da  to nije slučaj. Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, još uvijek  nisu  urađena ni stručna vještačenja i nadvještačenja onog što je radila patologinja Balaban, štaviše, o tome se tek  razmišlja ?!

Pa, dokle, “drugovi i drugarice”?

Je li godina  malo ili puno?  J

Jesmo li spori  ili je sporost  tzv. vrlina tužioca koji temeljito radi i ne voli da ga požuruju?

A tužioci su, to znamo,  “svete krave”.

Ne vole kritiku, a ništa im ne može ni  VSTV.