IOM negira sječu drva u Borićima,ali tvrdi da migranti idu u Birine hale

Nakon što se počela širiti vijest o tome da Međunarodna organizacija za migracije želi posjeći drva u Borićima u Bihaću, kako bi u nekadašnjem Đačkom domu i oko njega, bilo više mjesta da se postave šatori za nove stanovnike Bihaća, IOM je to demantovao.

Naime, na jučerašnjim protestima u Bihaću bili su mnogi mediji iz BiH, između ostalog i Federalna televizija. Prilikom izvještavanja sa Gradskog trga, tačnije uključivanja u Dnevnik Federalne televizije, reporter je imao i goste, a to su bili Selam Midžić, sekkretar Crvenog križa Bihać, te Amira Hadžimehmedović, predstavnik IOM-a.

Nakon pitanja reportera o špekulaciji o sječi drva u Borićima, Hadžimehmedović kaže da se to implutira IOM-u, ali da je potpuna neistina. Istovremeno, Hadžimehmedović kaže da je priča za hale Bire veoma realna.

S druge strane, Selam Midžić kaže da se dnevno podijeli oko dvije hiljade obroka u Đačkom domu. Ističe kako se Crveni križ grada Bihaća o migrantima brine, pružajući im smještaj, hranu i odjeću, još od aprila mjeseca, ali da podržava građane koji iskazuju nezadovoljstvo, te da su za rješavanje ovoga problema zadužene državne institucije.

biscani.net

Related posts