Internacionalni Inspirativni Forum mladih – Bihać 2016

Internacionalni Inspirativni Forum mladih će se održati po prvi put u Bihaću, Bosna i Hercegovina u trajanju od 10. do 14. septembra 2016. godine., pod pokroviteljstvom Vlade Unsko-sanskog kantona i Univerziteta u Bihaću.

Cilj održavanja Inspirativnog Foruma mladih jeste stvaranje različitih inspirativnih projekata koji će osnažiti mlade osobe i pomoći da prikažu cijelom svijetu učinovitost njihovog djelovanja u području socio-ekonomije, pomoću projekata koje će realizovati tokom trajanja Inspirativnog Foruma mladih, na kojem će učešće uzeti mlade osobe iz cijelog svijeta.

Tokom trajanja Inspirativnog Foruma mladih, učesnici će usavršiti proces promatranja, a po završetku podijeliti svoja iskustva sa ostalim učesnicima (način na koji će mlade osobe nastojati inspirisati prisutne) stavljajući akcenat na sljedeće:

– važnost Inspirativne Ekonomije
– inspiracija kao sredstvo prevladavanja izazova
– važnost učenja kroz rad
– pogodni pristupi Inspirativnoj Ekonomiji
– uspostavljanje najbolje prakse

U sklopu programa imati ćete priliku sudjelovati i razviti svoje sposobnosti u oblastima:

– Metode promatranja, absorpcije i refleksije
– Istraživanje i otkrivanje
– Suosjećajno razmišljanje

Pravo učešća imaju mlade osobe, predstavnici akademske zajednice, te predstavnici vladinog i nevladinog sektora, sa cijelog područja Bosne i Hercegovine, koji će svojim radom i idejama inspirisati druge mlade ljude da budu posvećeni stvaranju bolje budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Sve pojedinosti o programu i registraciji za predostojeći Inspirativni Forum mladih možete pronaći na našoj Web stranci: www.youtheconomy.org

Sudionicima programa će po završetku Inspirativnog Foruma mladih biti dodijeljeni certifikati za učešće ispred Internacionalnog Instituta za Inspirativnu Ekonomiju i Univerziteta u Bihaću, ovisno o njihovom načinu sudjelovanja tokom Inspirativnog Foruma mladih.
Izvor: Hocu.ba

Related posts