Imenovanje nadzornih odbora već 3 mjeseca koče čitavu drvnu industriju

Drvoprerađivači u USK prinuđeni su svi od reda stati sa radom jer ŠPD Unsko-sanske šume ne može im prodavati sirovinu iako ona postoji, sve dok se ne formira nadzorni odbor na kojeg se čeka 3 mjeseca.

-Ako ne mogu napraviti Nadzorni odbor, mi moramo pitati zašto. Hoćemo li sad svi mi zbog toga stati sa radom u januaru? Sumnjam da ćemo i do kraja februara moći potpisati ugovor. To se svake godine dešava, sve nam prekinu u 11. mjesecu, ne daju nam dispozicije, a sirovine ima. Manje pilane nekako se i mogu pretrpjeti i prekinuti sa radom, ali šta će velike koje imaju mnogo zaposlenih? Ko to može biti odgovoran samo da omogući da se radi koliko- toliko da ne moramo ići i napuštati ovu zemlju? I taj radnik koji kod mene radi ima ženu, petoro djece, oca, majku, šta će ako ga ja pošaljem kući ili na biro, samo su neka od pitanja i problema koje je iznio predsjednik Sekcije drvoprerađivača Muhamed Alijagić.

Zaključak se nameće sam po sebi, Vlast koja je zadužena za formiranje nadzornog odbora bavi se i tu stolicama, dok drvna industrija ispašta.

mojusk.ba

Related posts