I bh. navijači dobit će žutu majicu u Stockholmu: Šveđani prave spektakl od meča s BiH

U taboru Švedske više nego očito smatraju da im je reprezentacija BiH glavni konkurent za jedno od mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Šveđani će prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama igrati protiv Rusije 7. septembra, no pravi spektakl planiraju za sedam dana kasnije kada u Stockholmu gostuju izabranici Damira Mulaomerovića.

Dvorana u Stockholmu prima 6.000 mjesta, a Šveđani očekuju najveći spektakl u historiji njihove košarke. Naime, švedski savez naručio je 6.000 žutih majica koje će dobiti svaki gledalac, pa će vizuelni doživljaj biti impresivan, nešto slično na fudbalskom EURO-u kada je igrala Švedska. Ipak, u dvorani će sigurno biti hiljadu do dvije bosanskohercegovačkih navijača, no i na njih Šveđani računaju.

– Ono što ja zamišljam, nešto slično je onome kako su izgledali domaći mečevi NBA ekipe Golden State Warriorsa u play-offu. Začinite to s par hiljada fanatičnih bosanskih navijača i rezultat će biti najveći događaj u historiji švedske košarke – kazao je šef marketinga tamošnjeg saveza John Wohlert.

U ovoj grupi su Švedska, BiH i Rusija, a na Eurobasket će pobjednik grupe i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Tim koji vodi Sarajlija Vedran Bosnić ima najslabiji rejting u grupi i da bi se našli na velikom turniru, morat će iznenaditi barem jednog favorita.

(I. M./Faktor.ba/Foto: Anadolu Agency)

Related posts