Humanitarna akcija uspjela: Prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Selme Sefer

Iznos od 30 hiljada eura, koliko je bilo potrebno za postoperativni tretman nakon operacije jetre, za osmogodišnju Selmu Sefer iz Sarajeva je prikupljen.

Nakon humanitarne akcije pokrenute početkom mjeseca, sakupljeno je dovoljno sredstava koja su potrebna kao garant za postoperativni tretman i dalje liječenje.

– Planirano je da početkom iduće sedmice završimo sve potrebne nalaze, te prikupimo svu potrebnu papirologiju, jer se njeno stanje mijenja iz dana u dan, te raniji nalazi nisu meritorni. Nakon toga se spremamo za put u Istanbul i operaciju u Memorial Sisli bolnici, odnosno za transplantaciju jetre – izjavio je Selmin otac Vedad Sefer koji je uputio zahvalu svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli Selmi i pružili joj priliku za novi život.

Podsjećamo, Selma Sefer je osmogodišnja djevojčica iz Sarajeva koja je oboljela od virusa autoimunog hepatitis sa cirozom jetre, provela je dva mjeseca u bolnici dok joj je uspostavljena dijagnoza bolesti, te je razigrana i vesela Selma svoju sobu i igračke morala zamijeniti bolničkom sobom, iglama i lijekovima koji je održavaju u životu.

Ispred hrabre Selme je dalek put do potpunog izlječenja, ali je velika stvar što je na tom putu napravila prve korake.

(Faktor.ba)

Related posts