Hrvatska dobila novu Vladu, Plenkovića podržao 91 zastupnik

Hrvatski sabor cijeli dan raspravljao je o povjerenju vladi mandatara Andreja Plenkovića. U 20.40 sati konačno su glasali. 91 saborski zastupnik dao je podršku Vladi Andreja Plenkovića, piše Index.

“Hvala svima”, rekao je Plenković prije glasanja.

“Čuli smo korisne sugestije oko našeg programa, uvažit ćemo ih”, dodao je.

“U redu je da nam dišete za vratom. To očekujemo od vas”, poručio je opoziciji.

“Pitao sam kandidate imate li slabe tačke, ali uvjerio sam se da su spremni i da će svojem poslu pridonijeti entuzijazmom. Smatram da će ovaj tim ljudi dati sve ono što može u najboljoj vjeri i namjeri, i to je ono što me vodilo”, rekao je o Vladi.

“Neovisno o stranačkoj pripadnosti njenih članova, vlada koju ću voditi bit će vlada svih hrvatskih građana. Ostvarivanje zajedništva nacionalnih i društvenih ciljeva mora biti iznad političkih i ideoloških razlika te će stoga vlada provoditi politiku nacionalnog zajedništva. Promovirat ćemo odgovorno suočavanje s prošlošću i osudu svih nedemokratskih sistema koji su Hrvatskoj kroz proteklo stoljeće prouzročili tragična stradanja, progone i likvidaciju političkih neistomišljenika”, rekao je Plenković predstavljajući novu Vladu u Saboru.

Cilj rada vlade bit će usmjeren na nadilaženje društvenih podjela te pružanje zadovoljštine žrtvama svih totalitarizama.

“Vjerujem da će vlada imati kvalitetnu saradnju s Hrvatskim saborom.”

Related posts