Hrvati slave, imaju najbolju turističku sezonu od osnivanja države

Ministar turizma u tehničkoj Vladi RH Anton Kliman u nedjelju je u Umagu izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone te ocijenio kako se već sad pokazuje kao najbolja sezona od osnutka hrvatske države.

“Rezultati su zaista dobri, očekujemo rekordnu sezonu, i po broju dolazaka, i po broju noćenja, i gotovo sigurno ćemo premašiti osam milijardi eura ukupnog prihoda, što su iznimno dobri rezultati za Hrvatsku. Po informacijama kojima raspolažemo, očekujemo da će i septembar biti jako dobar. Nadamo se da neće biti novih sigurnosnih prijetnji u Evropi koje bi možda odgodile dolaske turista”, naglasio je Kliman ocijenivši već danas ovogodišnju turističku sezonu najboljom od osnutka hrvatske države.

Kiman je to rekao u Umagu gdje se održao finalni meč 27. izdanja teniskog turnira Konzum Croatia Opena između Italijana Fabija Fogninija i Slovaka Andreja Martina, a kojem su nazočili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor.

Predsjednica Grabar Kitarović je prije turnira, a u sklopu programa “Čari istarskih vina”, tradicionalno uručila priznanje ATP vina godine dobitniku Klaudiju Tomazu iz Motovuna, za svježi teran.

Related posts