Hrabri Bosanac iskočio pred nož i spriječio tragediju u Njemačkoj

Milovan Bogunović (45), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, igrom sudbine postao je slavan u Njemačkoj gdje se našao i na naslovnim stranama pošto je u gradu Guterslohu skočio na napadača s nožem i spriječio ga da zada smrtne povrede čovjeku kojeg je već teško ranio.

Milovan Bogunović već 24 godine živi u pokrajini Severna Rhine-Westphalia, u gradiću Rheda-Wiedenbrück, a junak je postao igrom sudbine koja ga je tog dana bacila u opštinski katastar.

– Kakva je to dreka – zapitao se Milovan koji se kobnog dana našao u katastru i minut kasnije potrčao ka poprištu moguće tragedije gdje se, kako je sam posvjedočio, našao pored čovjeka čija je glava bila oblivena krvlju.

– Na samo dva-tri metra od sebe vidio sam mladića s nožem – ispričao je Milovan dodavši da je na podu pored napadača, u jednoj od kancelarija katastra, ležao drugi muškarac, sav u krvi, ranjen u grudi i stomak.

– Htio je i mene da napadne, ali sam mu zalupio vrata pred nosem – opisuje on.

U međuvremenu na krvavo poprište stigla je policija, a zaposleni su napadača zaključali u kancelariji. Teško ranjeni odmah je prevezen u bolnicu i život mu je spasen zahvaljujući Milovanu koji je napadaču zalupio vrata kancelarije i ranjenog čovjeka izvukao na hodnik.

Milovan je, inače, oženjen Njemicom s kojom ima troje djece, izvukao je žrtvu koja je bila u životnoj opasnosti na hodnik.

Related posts