Hoće li u srijedu Gradsko vijeće Bihać “spasiti” gradonačelnika Fazlića? (FOTO/VIDEO)

Nakon što je portal USN.ba prije tačno 2 mjeseca pisao prilog Da li su došli dani kada će gradonačelnik izvršiti svoje najveće obećanje? (VIDEO/FOTO), do danas najveće obećanje nije izvršeno. Ono što se dogodilo u protekla 2 mjeseca jeste Inicijativa koja je došla na klupe Gradskog vijeća, a čije usvajanje je oslobađanje gradonačelnika Fazlića “obaveze” da izvrši svoje najveće obećanje.

Formalno, ovu Inicijativu gradonačelnik je odbio i poslao Gradskom vijeću i već na prvoj komisiji Gradskog vijeća pokazao se cilj gradonačelnika i pojedinih stranaka vladajuće koalicije s obzirom da su koalicioni partneri ( A SDA i DF), ali i stranka kojoj gradonačelnik pripada – GS podržali ovu Inicijativu, iako je istu prije toga gradonačelnik odbio kao nezakonitu (nema zakonskog osnova).

Inicijativu će svakako podržati Klub vijećnika SDA što je 11, međutim, s obzirom da je u samom sporazumu koalicije (GS, SDP, ASDA i DF) zacementiran stav bio:

, ostaje nam da vidimo koji će to Klub vijećnika “spasiti” gradonačelnika i GS s obzirom da se cijela kampanja svodila na pojam koji niko više ne spominje, a to je urbicid.

Dosljednost u poštivanju tačke 7. iz sporazuma je pokazao jedino SDP koji na Statutarnoj komisiji nije podržao Inicijativu koja je kršenje sporazuma, ali i spašavanje gradonačelnika koji još nije krenuo u realizaciju Rješenja kojeg je izdao krajem januara ove godine.

Mediji su tada odjeknuli informacijom iz Kabineta gradonačelnika “Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić naložio je rušenje dva nelegalno izgrađena sprata zgrade u centru Bihaća čiji je investitor kompanija Elhana d.o.o., potvrđeno je u Gradskoj upravi.”.

Tada na pritisak partnera iz SDP pokrenut je postupak, da bi prije nekoliko dana vijećnici GS, ASDA i DF podržali nešto potpuno suprotno i predložili Gradskom vijeću da to usvoji.

Ovako su glasali članovi komisije i predložili Gradskom vijeću da usvoji njihovo Mišljenje, posebno zanimljivi su glasovi prva tri člana Komisije, koje ćemo pomno pratiti i vidjeti da li će predložiti vijeću usvajanje pa onda i sami odbiti svoj prijedlog.

Davor Župa (DF) – glasao ZA
Senad Dizdarić (ASDA) – glasao ZA
Ilda Alibegović (GS) – glasala ZA
Nedžad Mešić (SDP) – SUZDRŽAN
Adis Šušnjar (SDP) – SUZDRŽAN
Nijaz Malkoč (SDA) – glasao ZA
Asmir Budimlić (SDA) – glasao ZA
Hanka Hadžiabdić (ASDA) – glasala ZA
Elvedin Sedić (GS) – odsutan prilikom glasanja

Prisjetimo se obećanja, čekamo …

/usn.ba

Related posts