Heroj Muenchena: Tinejdžer gurnuo sestru da je spasi od metaka, manijak ga izrešetao

18-GODIŠNJI Ali David Sonboly u petak je izvršio masovno ubojstvo u Muenchenu, kada je u McDonaldsu u sklopu trgovačkog centra Olympia nasumce pucao po ljudima, većinom mlađima.

U svojem je krvavom pohodu ubio devetoro ljudi, dok je njih 27 ranio. Većina njih bile su tinejdžeri i mlađe osobe, piše Telegraph. Među njima su i tri žrtve iz Kosova, troje državljana Turske te jedan Grk. Potonji 18-godišnjak tragični je heroj pucnjave u šoping centru.

Hussein Daitzik žrtvovao je svoj život kako bi spasio sestrin, piše BBC. Mladi je Grk ubijen s dva pucnja ispred McDonald'sova restorana brze prehrane, a prije toga je gurnuo sestru kako bi je spasio od nasumične pucnjave napadača.

Hussein je rodom iz grčke pokrajine Trakije, u Njemačko je emigrirao sa sestrom, s kojom je u petak otišao u šoping kako bi kupili poklone za rodbinu u Grčkoj.

Njegov je život tragično prekinut kad je svoj žrtvovao za sestrin. Kad je otac čuo što se dogodilo, doživio je srčani udar te završio u bolnici. Smrt nesretnog mladića potvrdilo je i grčko ministarstvo vanjskih poslova.- piše index.hr

Related posts