Hase Delić iz Velike Kladuše uhapšen zbog krađe 110.000 KM iz bašte hotela "Bosna"

Banjalučka policija uhapsila je 40-godišnjeg muškarca iz Velike Kladuše koji se sumnjiči da je učestvovao u krađi torbice sa 110.000 KM , koja je prošle sedmice ukradena iz bašte hotela “Bosna” od Salke Veljačića, također iz Velike Kladuše.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, hapšenje je izvedeno u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, u akciji kodnog naziva “City”, koja je za cilj imala rasvijetljavanje ove teške krađe.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Hase Delić, koji se tereti da je bio saučesnik u krađi, odnosno da je pratio žrtvu i sačekao lopova u vozilu, nakon čega su zajedno pobjegli.

Glasnogovornica banjalučkog tužilaštva Maja Đaković Vidović potvrdila nam je da im je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv dvojice počinilaca, jedna osoba predata u nadležnost, dok se za još jednom osobom traga.

Krađa 110.000 KM dogodila se 4. juna u bašti banjalučkog hotela “Bosna”, gdje je oštećeni Salko Veljačić (64) sjeo da popije kafu, a torbicu s novcem spustio pored sebe.

On je, kako nam je rekao nakon krađe, u Banju Luku došao kako bi kupio stan. Lopov, maskiran kačketom i maramom preko lica, koji ga je prethodno pratio i najvjerovatnije tačno znao da sa sobom ima veliku količinu novca, iskoristio je trenutak njegove nepažnje i dograbio torbicu s novcem.

Potom je pobjegao do obližnjeg parkinga, gdje ga je u automobilu čekao saučesnik.

Izvor: Faktor

Related posts