Haris Medunjanin: I Belgijanci imaju manu

Haris Medunjanin, jedan je od reprezetativaca Bosne i Hercegovine koji u posljednje vrijeme igraju veoma dobro.

I na pripremama za utakmicu sa Belgijom pokazuje veliku želju na treninzima, te bi mogao biti jedan od ”džokera iz rukava” Mehmeda Baždarevića, selektora BiH u petak na stadionu ”King Baudouin”.

– Svi smo se skupili. Nekoliko dana smo tu i dobro se trenira. Znamo svi da je ovo bitna utakmica za nas, zato što kada pobijediš 5:0 Estoniju u prvom kolu kvalifikacija, ljudi očekuju dobar rezultat i protiv Belgije. Svi znamo da je Belgija favorit u našoj grupi. Ako damo maksimum i budemo se borili za svaki metar terena možemo napraviti dobar rezultat ovdje – rekao je za Anadolu Agency (AA) Medunjanin.

I Belgija, koja je favorit protiv BiH, kao i svaka druga ekipa ima mane u igri, kaže Medunjanin.

– Svaka ekipa ima svoju manu. Kao što mi imamo manu, imaju i oni. Mislim da Belgija voli da igra slobodno. Vole da igraju fudbal. I ako ih pustiš to ne bude dobro. Trebamo da budemo koncentrisani u igri. Moramo napraviti pritisak na njihove igrače. Ukoliko to uradimo tokom 90 minuta meča možemo napraviti dobar rezultat – istakao je Medunjanin, dodavši:

– Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju. Velika želja je to nama starijim igračima, jer mnogima je to posljednja šansa da odu na veliko takmičenje.

Medunjanin je jedan od najboljih fudbalera Maccabija iz Tel Aviva i jedan od zaslužnijih što ovaj izraelski klub ove sezone igra u UEFA Evropa ligi.

– Otišao sam tamo, gdje sam bio i prije. OK mi je. Igram, zadovoljan sam, igramo Evropsku ligu, dobre su utakmice, klub je dobar – naglasio je Medunjanin.

Utakmica drugog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Belgija – BiH igra se u Briselu u petak, 7. oktobra, sa početkom u 20.45 sati.

Related posts