Halilović: O miru ne mogu govoriti vikend četnici, četničke vojvode i ratni profiteri

Bivši komandant Armije RBiH i lider stranke BPS, Sefer Halilović, je za N1 komentarisao svoje izjave od jučer i reakcije koje su pristigle iz Beograda.

– Ja sam rekao da ukoliko dođe do referenduma, oni na taj način stavljaju van snage Dejtonski ustav i tada ne vrijedi Dejtonski Ustav nego Ustav BiH. Oni koji raspakuju Dejton su odgovorni za to što se može desiti nakon toga – kazao je Halilović.

Na oštre reakcije koje su stigle od Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Halilović je dao sljedeći komentar:

– Nasljednik Miloševića, najvećeg zlikovca na ovim prostorima, vikend četnik koji je predsjednik Vlade i asistent četničkog vojvode Vojislava Šešelja, Vučić, su zadnji ljudi koje treba slušati kada se govori o miru. Oni sad govore o miru, a ne znaju šta je više od 500 masovnih grobnica u BiH – dodao je Halilović.

Halilović je istakao da on mnogo bolje od Dodika zna šta je rat.

– Ja mnogo bolje znam šta je rat od Milorada Dodika. On je švercer koji je prodavao cigarete u ratu i vrijeme je da se zna ko je ko i ko može govoriti o miru. O miru ne mogu govoriti vikend četnici, četničke vojvode, ratni profiteri. Mi ne želimo rat – zaključio je Sefer Halilović.

(Faktor.ba, Foto: N1/Screenshot)

Related posts