Hairlahović se ne miri s odlaskom: Ibričić je došao iz druge, i ja ću…

Mladi bh. internacionalac Ismar Hairlahović napustio je Hajduk i svoju karijeru će nastaviti u nekom drugom klubu. Hairlahović je nastupao je za mlade selekcije ovog kluba, zatim za drugi tim, a boravio je i na posudbi u Dugopolju. U dresu tima s Poljuda zvanično je upisao samo dva nastupa, tačnije 13 minuta.

“Ni meni nije jasno zašto nisam dobio priliku, na pripreme su odlazili i tri godine mlađi od mene, a ja se vratim s EP, i vidim da nisam u kombinacijama. Koliko su utakmica u međuvremenu odigrali Pašalić, Vlašić, Balić… Nedavno gledam fotografiju uoči utakmice BiH i Hrvatske, kapeiteni Ćorić i ja, iza nas Gojak… Njih dva igraju Ligu prvaka, a ja ni priliku nisam dobio“, kaže Hairlahović i dodaje:

“Ne predajem se, idem dalje. I Senijad Ibričić je iz druge stigao u Hajduk, ko kaže da ne mogu i ja. Žao mi je, razočaran sam, sanjao sam kako u dresu Hajduka zabijam gol Dinamu, kako slavim pred sjeverom… Nije mi se ispunio san, ali ja se ne predajem, neke stvari se nisu poklopile, ko zna, možda ću uspjeti zaobilaznim putem. Nikad nisam tražio ništa nego priliku, par utakmica da dokažem jesam li ili nisam za Hajduk. Vidjet ćemo tko je pogriješio, Hajdukova struka ili ja“, rekao je.

fokus.ba

Related posts