Granična policija BiH za četiri dana lišila slobode četiri osobe

Službenici Jedinice granične policije Brod danas su lišili slobode S. D. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Modriči zbog krivičnog djela „teška krađa“. Osoba je kontrolirana pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i bit će predata nadležnom organu.

Službenici JGP Izačić u subotu su lišili slobode N. B. (1962.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „pronevjera u službi“. Bh. državljanin kontroliran je prilikom izlaska iz BiH na MGP Izačić i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Dan ranije pri izlasku iz BiH na MGP Popovi lišen je slobode I. B. (1968.) nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Štokholm raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „krijumčarenje i nezakonita prodaja alkohola“. Službenici JGP Bijeljina predali su I. B., državljanina Republike Srbije i Švedske, pripadnicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Aerodrom Tuzla u petak su lišili slobode bh. državljanina A. Š. (1975.). Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Tuzla letom iz Malmea. A. Š. predat je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Related posts