Građani Bihaća od sada odjeću mogu donirati na jednostavniji način

Dana 15.3.2017. godine Rotaract Club Bihać, uz podršku MFS-EMMAUS, Rotary club Bihac i Crveni križ grada Bihaća, počinje implementaciju projekta pod nazivom “Rotaract kontejner-pomozite da pomognemo drugima”. Svjedoci smo da nažalost i u današnjim vremenima postoji ogromna potreba za odjevnim predmetima, kako na području našeg grada, tako i području većine općina i gradova u Bosni i Hercegovini. Ovim Projektom, članovi Rotaract Club-a iz Bihaća žele da uz pomoć svojih sugrađana na efikasan način pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Kontejner je posebno napravljen za svrhu doniranja odjeće i obuće od strane naših prijatelja iz humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS koji su se draga srca odazvali našem pozivu.

Sva odjeća koju naši sugrađani doniraju i odlože u kontejner će se putem Crvenog križa grada Bihaća dalje distribuirati do onih kojima je ista najpotrebnija.

Pozivamo sve naše sugrađane da odjeću i obuću koju više ne koriste, a koja nije oštećena, odlože u kontejner za odlaganje odjeće i obuće, smješten ispred tržnog centra “Bingo”.

Nadamo se da je ovo prvi projekat u nizu, te nam je želja da svaka općina Unsko-sanskog kantona dobije ovakav jedan kontejner, a njeni sugrađani priliku da budu humani. Ne zaboravimo da je naše malo, nekom puno!

Pomozite nam da pomognemo drugima.

Related posts