Građani Banje Luke 100. okupljanjem zatražili "Pravdu za Davida"

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije večeras je na Trgu Krajine u centru Banje Luke rekao da je tužilaštvo slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, kojeg je počinilo više nepoznatih osoba.

Večeras je održano 100. okupljanje građana organizovano putem Facebook grupe “Pravda za Davida” u znak podrške porodici Davida Dragičevića (21) koja od kako je njegov tijelo pronađeno na ušću rječice Crkvena u Vrbas tvrdi da je ubijen.

– Tužilaštvo će morati da okvalifikuje djelo kao organizovano ubistvo mog sina, našeg Davida – rekao je večeras Davor Dragičević prilikom obraćanja okupljenima.

Nakon obraćanja on je preko usta zalijepio traku kao što to čini već nekoliko dana najavljujući da će je skinuti u subotu za kada je u 19 časova najavljeno masovno okupljanje građana u Banjoj Luci.

Dragičević je večeras pozvao poslanike Narodne skupštine Republike Srpske da izađu iz ove institucije i dođu na Trg Krajine, odnosno Davidov trg, kako ga zovu građani koji podržavaju grupu “Pravda za Davida”.

– Dođite sa narodom koji traži istinu i pravdu – rekao je Davor Dragičević.

Kao i na prethodnim okupljanjima puštena je Davidova pjesna “Klinac iz geta” koju su građani pjevali podignutih ruku i stisnutih pesnica.

– Ti dobro znaš da tvoj tata sve zna. Dok god ne bude zadovoljena istina i pravda ja ću stajati ovdje – poručio je Davor Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka još se nije oglasilo da li je i na koji način okvalifikovalo slučaj Dragičević.

Related posts