Gimnazijalci traže rješenje problema ulice koja “krasi” ulaz u Veliku Kladušu

Svoje nezadovoljstvo sadašnjim stanjem kolovoza u ulici Zuhdije Žalića mirnom protestnom šetnjom danas su iskazali velikokladuški gimnazijalci.

Pored učenika Gimnazije, v.d. direktora škole i određenog broja njihovih profesora šetnji se priključilo i nekoliko odjeljenja ostale dvije kladuške srednje škole.

Mirna šetnja je za cilj imala na simboličan način ukazati na problem koji muči građane već duže vrijeme.

Učenici su šetnju je organizirali u sklopu projekta CIVITAS – Građanin. Za temu su odabrali jedan od najaktuelnijih i gorućih problema u Velikoj Kladuši, katastrofalno stanje kolovoza u ulici Zuhdije Žalića.

Gimnazijalci traže rješenje!

Prema riječima Selvedine Dolić, učenice trećeg razreda Gimnazije, velikokladuški srednjoškolci žele da se ovaj dugotrajni problem riješi. Žele da nadležne institucije na dobrobit svih građana Velike Kladuše pokažu interes za rješavanje problema.

U mirnoj protestnoj šetnji učenici su prošetali od zgrade srednjih škola, kroz grad, pored zgrade Općine Velika Kladuša, ulicom Zuhdije Žalića, te nazad do mjesta polaska.

Pored transparenata učesnici šetnje nosili su i radne alatke poput lopata i krampova. Popravljajući oštećen kolovoz simbolično su ukazali da je krajnje vrijeme da se ovaj problem riješi.

U Općinskom organu uprave općine Velika Kladuša navode da nadležnost nad spornom ulicom koja je dio magistralnog puta M – 4.2 ima Direkcija za ceste F BiH.

Kako ističu u Općinskom organu uprave ovakvo stanje u ovoj ulici nastalo je na relaciji nadzor – izvođač radova. Trenutno se prikupljaju svi dokumenti i saznanja u vezi realizacije ovog projekta.

Kako tvrde, određeni dokumenti vezani za izgradnju kolektora kanalizacione mreže nisu pronađeni. Općinski organ uprave poduzima potrebne radnje da se odgovorne osobe za ovaj nastali problem što prije sankcioniraju. – piše cazin.net

Related posts