Gas do poda: Radar u Kozarcu za pet sati ulovio 1.005 vozača

Radarski sistem „Ramer 10“ na području Centra javne bezbednosti (CJB) Prijedor svakih sat vremena evidentirao je prosječno 26,2 prekršaja prekoračenja brzine učesnika u saobraćaju. “Zabrinjavajući je podatak da je na deonici puta u naseljenom mjestu Kozarac, za pet sati rada radar je evidentirano 1.005 prekršaja ili 3,35 prekršaja u minuti”, saopšteno je iz ovog centra.

Radarskim sistemom „Ramer 10“ na području CJB Prijedor vršena je kontrola od 29.jula do 22.avgusta, automatskim mjerenjem dopuštene brzine. Kontrola brzine kretanja vršena je na putnim pravcima gdje se prema evidencijama statističkih podataka najčešće događaju saobraćajne nezgode s teškim i smrtnim posljedicama, čiji je uzrok u najvećem broju slučajeva brzina kretanja. Vozačima koji su počinili prekršaj, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije. Iz Centra apeluju na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise.

(Fena)

Related posts