“Game of Thrones” se vraća na male ekrane, pogledajte trailer za sedmu sezonu

Nakon skoro deset mjeseci čekanja, fanovi legendarne serije “Game of Thrones” malo su odahnuli kada je HBO sinoć putem opcije live video na Facebooku otkrio datum povratka serije na male ekrane.

Naime, fanovi su sinoć od 20 sati mogli pratiti na Facebook stranici serije live video, kada su pozvani da u komentare napišu riječ “vatra”. U videu je preko datuma premijere sedme sezone serije bila kocka leda tako da, što su fanovi više pisali “vatra” u komentarima, tako se led topio i datum otkrivao.

Međutim, u jednom trenutku video je prekinut, pa poslije ponovo pokrenut. Iako nije sve išlo po planu, fanovi su na kraju dobili ono što su tražili. Sedma sezona “Game of Thrones” stiže na male ekrane 16. jula.

Izvršni producenti serije David Benioff i D.B. Weiss nedavno su otkrili da do kraja priče imaju još samo nekih 13 epizoda. Kako su kazali, sedma sezona će imati sedam epizoda, a osma šest epizoda. S pozitivne strane, sve te epizode će vjerojatno biti nešto duže od dosadašnjih, a radit će se s istim milionskim budžetom kao i dosadašnje sezone, što znači da možemo očekivati još skuplje setove i kompjutersku grafiku. – piše klix.

Related posts