Fotografija šokirala Srbiju: Muškarac (37) snimljen kako ljubi djevojčicu (13)

Nenad Stevanović (37) iz srpskog sela Kriva Feja uhapšen je u petak u Vranju zbog kaznenog djela nedozvoljene spolne radnje nad 13-godišnjom djevojčicom Natalijom S., prenosi Blic.rs.

Naime, ovaj muškarac uhapšen je nakon što su policiji dostavljene fotografije na kojima se vidi kako ljubi djevojčicu, učenicu sedmog razreda osnovne škole ‘Radoje Domanović’, ispred samog ulaza u školsko dvorište.

On je više od 20 minuta ljubio i dodirivao po tijelu maloljetnu djevojčicu naočigled drugih učenika ove škole i prolaznika.

Kako kažu očevici ove nemile scene, muškarac se nije obazirao na prolaznike i njihove zgrožene poglede, pa čak ni na drugu djecu koja su u čudu gledala šta se događa.

Njena majka Verica S. (43) kazala je za srpski Kurir kako je manijaka već prijavljivala, no da je uhapšen tek kad je policiji uručena fotografija.

Stevanović je, kaže, mjesecima proganjao njezinu kći.

– S Nenadom se upoznala preko Facebooka. Otišla je kod tetke, muževljeve sestre, a nije se vratila kući jer ju je Nenad odveo u Vranjsku Banju i htio da se oženiti njom. Sve to spriječila policija nakon moje prijave i ja sam se nadala da će pedofil tada biti zatvoren. Da sam zakon, ja bih ga vješala – priča očajna majka.

Međutim, tužitilaštvo je tada donijelo odluku za nepokretanjem kaznenog postupka – jer je djevojčica samovoljno krenula za Stevanovićem i da ju na to niko nije prisilio.

– Ona je dijete, džabe joj pričaš kad je on zavodi ispred škole. Srećom, oni nisu bili zajedno. Ona je obećala da se neće više nikada vidjeti s njim, ali… Zvao me je oslovljavajući me sa ‘nano’ da ga navodno opravdam kod policije da ga ne zatvore. On joj kupuje poklone, od igračaka do parfema. I prijateljice su joj govorile i sve je prihvaćala dok se on ne pojavi.

Majka priča da je ponovo prijavila pedofila kad se kći u ponedjeljak pokušala otrovati

– Uplašila se da će nas Nenad ubiti, kako joj je prijetio. Popila je nekoliko tableta. I mene je, vjerujte, strah tog manijaka, strah me je izaći do trgovine – priča majka djevojčice i dodaje:

– Šta sam ja prebrodila i koliko sam suza prolila, samo moja duša zna. Kod pedagoga i psihologa, svuda smo išli. On je bolestan čovjek, i to pokazuju poruke koje šalje djetetu. Sada je drugo vrijeme i društvene mreže utječu na djecu, mijenjaju ih nagore – kaže očajna majka.

Na prijedlog tužitelja, sudija je Nenadu Stevanoviću (37) iz Krive Feje odredio pritvor do 30 dana. Stevanović je saslušan u subotu, kada je navodno kazao pred tužiteljem da se on i djevojčica vole i da će je kad-tad oženiti.

– Još ljetos sam spremio kumove, starog svata i neću odustati od Natalije. Ako baš mora, sačekat ću da završi osnovnu školu – kazao je na saslušanju.

Related posts