Fićo sa motorom Lamborghinija ostavlja sve iza sebe

Fićo je sve samo ne brz automobil, no postoje primjerci koji bi vas mogli itekako iznenaditi.

Iako u svojem najmoćnijem izdanju (Zastava 850) s motorom od 32 KS pojuri do 125 km/h, nerijetke su prerade koje iza sebe ostavljaju na desetke puta skuplje bolide. Dovoljno je samo jednom otići na neku (legalnu) utrku ubrzanja u regiji i osobno se osvjedočiti kako mali fićo dere asfalt.

Međutim, prava je stvar doživjeti tako nešto na cesti u svakodnevnom prometu. U svakom slučaju na autocesti pripazite ako i pri brzinama većim od 150 km/h u retrovizoru vidite simpatičan obris legendarnog automobilčića dok vam namiguje da se pomaknete u stranu.

Kako nismo pobornici kućnog tuninga iz sigurnosnih razloga red je spomenuti i nešto temeljitije prerade sa glavom i repom.

Uz brojne Abarth izvedbe originalnog Fiata 500 najimpresivnija je ponuda italijanskog specijaliste, Oemmedì Meccanica, koji je prije par godina uspio u malenog Fiata ugurati pravog monstruma, motor iz Lamborghinija Murcielago. Kako u praksi izgleda takva prerada i kako zvuči 6.2 V12 zvijer od 580 KS pogledajte u nastavku.

Ukoliko vas je fićo zaintrigirao znajte da je ponuda na tržištu rabljenih šarolika. Dobre osnove za preradu prodaju se za par stotina eura, dok potpuno restaurirani primjerci dosežu cijenu veću i od 5.000 eura.

Related posts