Maršal i dr. Murić prijete izlaskom iz vlasti ukoliko SDA USK ne udovolji njihovim novim megalomanskim prohtjevima!!!

U posljednjih nekoliko dana puno se govorilo o zapošljavanju kćerke predsjednika Demokratske fronte USK Farke Hodžića (famozne Melinde Hodžić) koju njen otac pokušava svim silama ugurati u Direkciju za ceste USK. Za sada su je zaposlili privremeno kao sekretaricu, a uskoro se očekuje i konkurs kako bi postala šesta pravnica u ovoj maloj ustanovi koja broji jedva 15-tak ljudi.

Da to nije sve, danas su se pobrinuli Ekrem Prošić zvani Maršal i dr Amir Murić (direktor Doma zdravlja Cazin) koji su od našeg Pinokia Rošića tražili da hitno sazove sastanak sa direktorom Unsko-sanskih šuma Harisom Mešićem i Upravom ove ustanove kako bi im očitali bukvicu i dali nove zadatke koji se moraju izvršiti.

Naš izvor tvrdi da su svi u kabinetu premijera bili šokirani nastupom Maršala ali i nikad nemirnijeg doktora Murića koji su upućivali prijetnje direktoru jer ih nije prošli put poslušao i izmjenio Statut preduzeća i primio kadar Demokratske Fronte na poziciju izvršnog direktora za pravna pitanja. Za poziciju se naravno traži zvanje diplomirani pravnik, a njihov kadar je diplomirani kriminalista. Direktor Mešić a ni Uprava naravno to nisu poslušali jer nisu htjeli da rade protuzakonite stvari pa su se zbog toga Maršal i Murić izgalamili kako na direktora tako i na Upravu ŠPD-a.
Ovaj kriminal nije ništa kakav su tek planirali uraditi, a radi se o raspodjeli sirovine za 2018 godinu (drveta).
ŠPD Unsko-sanske šume zajedno sa strancima izradili sistem raspodjele sirovine pilanama tako što su napravili kriterije prije tačno 12 godina. Kriteriji su napravljeni tako da ko prerađuje i izvozi drvo i naravno zapošljava više radnika dobije više od nekog ko ima manje radnika i samo izvozi trupce ili pila dasku. U posljednjih 12 godina je to funkcionisalo a Maršal i Murić sada traže da se ukinu kriteriji i da oni mogu pomoću svog novog direktora diplomiranog kriminaliste davati drva (sirovinu) kome oni hoće i koliko hoće a nekima zakidati. Ovo ne bi nampalo ni najvećim ucjenjivačima i zelenašima, ali nampalo je Maršalu, Muriću i nadasve pametnom DF kadru.

 


Murić je čak rekao da je to političko pitanje i ukoliko se to ne uradi još ove sedmice, oni će srušiti Vladu i smjeniti direktora i upravu ŠPD Unsko-sanske šume.
Premijer Pinokio Rošić je sve to mirno posmatrao i smirivao uzavrele strasti Maršala i Murića tako što je govorio direktoru Mešiću da ih posluša i da sve od sebe da se uradi to što traže iako je protuzakonito.
Naš izvor kaže da se direktor Mešić žestoko usprotivio kriminalnom dvojcu iz DF-a i da je rekao da će ukoliko to budu tražili dati ostavku na mjesto direktora Unsko-sanskih šuma, ali i prijaviti dvojac ucjenjivača Tužilaštvu USK.
Hoće li zbog Unsko-sanskih šuma pasti još jedna Vlada ili će Pinokio i ovaj pust spasiti Vladu tako što će zadovoljiti Maršala da mu zaposli i preostali dio familije (kćerka – bh telecom, zet Zavod Zdravstvenog osiguranja) pa ostali što ne rade lako bi mogli dobiti posao ili će ovaj put imati svezane ruke od strane Šemsudina Dedića koji se očito isključio iz svih kantonalnih dešavanja i mešetarenja njegovih stranačkih kolega (Rošić-Hušić-Handanagić) sa njegovim koalicionim partnerima (Maršalom- Farkom Hodžićem i Amirom Murićem).
Možda sve ovo neće biti dovoljno da se održi Vlada pa će uskočiti po ko zna koji put i mrljavac Handanagić koji će obećati Muriću dodatnih 200 000 za njegovu ženu doktoricu i njenu famoznu privatnu ordinaciju koja ima ugovor sa kantonalnom bolnicom u Bihaću.