Fatalne ljubavnice i supruge koje su radile o glavi partnerima

Ljubavnica je izvukla “živu glavu“, međutim, nekoliko planiranih ubistava unutar bračne i vanbračne zajednice, u našoj državi je ipak i realizirano.

Ljubavne veze ponekad mogu imati i tragičan završetak, a uzrok tome je nerijetko uplitanje “treće strane“ između partnera, te finansijski problemi i česte svađe.

Samo zahvaljujući intervenciji MUP-a RS-a i bijeljinske policije, ljubavnica supruga Slavice Jovanović iz Srebrenice je prošla nepovrijeđeno. Međutim, manje sreće imao je Perica Trninić iz Drvara, kojeg je likvidirao ljubavnik njegove supruge Miladin Bosnić. Istu sudbinu imali su i Drgaoljub Vidović iz Bijeljine, kojeg je ubila ljubavnica, te Fahir Avdić iz Maglaja, kojem je presudila supruga.

Zajedno odrasli

Prema do sada poznatim informacijama, Jovanović je navodno bila ljubomorna na suprugovu ljubavnicu, ali i ljuta, jer je on, iako su imali skorman kućni budžet, sav novac trošio na švalerku. Nesretna supruga to više nije mogla podnijeti, pa je angažirala nekog kriminalca da likvidira njenu suparnicu. Ona je nakon toga uhapšena, te je protiv nje podnesena prijava Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Manje sreće imao je Perica Trninić iz Drvara. Njegova supruga Zora Trninić će narednih deset godina provesti iza rešetaka zbog podstrekavanja na ubistvo Perice, kojeg je u šumi Ataševac kod Drvara likvidirao njen ljubavnik Miladin Bosnić. Ljubavnik je zbog ovog teškog ubistva na svirep i podmukao način, osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 godina robije.

Pericino tijelo pronašli su mještani nakon što se dva dana nije vratio iz sječe šume. Livanjska policija je odmah na početku istrage posumnjala u umiješanost njegove supruge u zločin, dok je i samo Zorino ponašanje nakon ubistva inspektorima znatno pomoglo u daljoj istrazi. Ona je, naime, samo nekoliko dana nakon zločina rasprodala stado od oko 250 ovaca, koje je bilo u vlasništvu njenog supruga, a novac je vjerovatno planirala podijeliti sa svojim ljubavnikom. Istražitelji su došli do ispisa telefonskih poziva i SMS poruka koje je Zora razmjenjivala s Bosnićem iz kojih se jasno moglo zaključiti da su njih dvoje bili ljubavnici, te da su dogovorili da ubije njenog supruga jer im je bio smetnja. Ubica i ubijeni su se, inače, poznavali cijeli život. Zajedno su odrasli, a kasnije su i poslovno sarađivali jer su se obojica bavila uzgojem stoke.

U martu ove godine osuđena je i Rada Todorović na 17 i po godina zatvora nakon što je priznala ubistvo svog ljubavnika Dragoljuba Vidovića oko dvije godine ranije, dok je njen sin Mladen Todorović dobio sedam i po godina zbog pomaganja u zločinu, a presudu im je izrekao Okružni sud u Bijeljini.

Majka i sin su zločin pokušali zataškati sakrivši njegovo tijelo na šljunkari na Pavlovića putu. Rada je zločin detaljno isplanirala, te je pozvala svog ljubavnika Vidovića da se nađu u njenoj kući u Bijeljini. Ne sluteći šta mu se sprema, Vidović je došao kod ljubavnice i sjeo na kauč u dnevnom boravku, a Rada ga je tada ubola nožem sa sječivom od 35 centimetara u leđa i grudni koš. Vidović je na mjestu ostao mrtav usljed naglog iskrvarenja, prvenstveno iz srčanog mišića. Nakon ubistva, ljubavnica i njen sin Mladen su umotali tijelo u najlon i čaršaf, a potom ga ubacili na zadnje sjedište posuđenog audija. Majka i sin su se potom odvezli u blizinu šljunkare “Bijeljina-put” kod Pavlović mosta, a leš su sakrili u žbunje i preko njega nabacali travu.

Supruga znala za ljubavnicu

Radnik „Telekoma“ koji je obavljao neke poslove na toj lokaciji, pronašao je Vidovićevo tijelo sedam dana kasnije, a sumnja se da je ubijen zbog čestih svađa između njega i ljubavnice te velikih novčanih dugova u kojima su bili. Njihovi prijatelji su nakon ubistva ispričali da su Vidović i Todorovićeva bili u ljubavnoj vezi više od jedne decenije, o čemu je čak znala i njegova zakonita supruga Milena sa kojom ima dva sina.

Ako se može zaključiti prema gore navedenom, nisu svi brakovi sretni i bajkoviti, a u jednom takvom živjela je Hanifa Avdić iz Moševaca kod Maglaja koja je u maju prošle godine golim rukama ubila svog supruga Fahira Avdića. Nesretna žena više nije mogla trpjeti zlostavljanje, pa je odlučila suprostaviti se.

Fahir je kobnog dana kući došao “mrtav pijan“, sa čak 3,89 promila alkohola u krvi, te je odmah po ulasku u kuću počeo galamiti i vrijeđati suprugu, koja je bezuspješno pokušavala da ga smiri, te joj je čak prijetio da će je zapaliti. On je Hanifu uhvatio za majicu i pokušao je udariti šakom u glavu, da bi je zatim uhvatio rukama za lice, te su se nastavili naguravati po kuhinji. Fahir je potom uzeo kuhinjski nož, ali mu ga je supruga uspjela oteti iz ruku, nakon čega ju je on oborio na pod i uvrtao joj ruku prijeteći da će je slomiti.
U optužnici koju je zeničko Kantonalno tužilaštvo podiglo protiv Hanife, navodi se da ju je suprug takvim zlostavljanjem i napadom doveo u stanje jake razdraženosti. Hanifa se uspjela otrgnuti od njega i ustati, a potom, kada je on pao na pod, rukama ga snažno uhvatila za vrat i istovremeno mu glavom više puta udarila u zid.

Nakon što je usmrtila muža, pozvala je policiju i rekla im šta se dogodilo.

(B. Pekmezović/Faktor.ba)

Related posts