FARIS HUJIĆ POZVAN U PIONIRSKU REPREZENTACIJU BiH U ODBOJCI

U velikom broju lijepih vijesti koje u posljednje vrijeme dolaze iz Bosanskog Petrovca izdvaja se i jedna sportska. Naime, naš mladi sugrađanin Faris Hujić, maturant OŠ „Ahmet Hromadžić“ i odbojkaš OK „Mladost“ Bosanski Petrovac dobio je poziv da nastupi za pionirsku selekciju naše države u odbojci na međunarodnom turniru koji će se održati početkom avgusta u Ivanjici u Srbiji.

Na spisku selektora Nihada Bešlije se budući gimnazijalac Faris našao kao jedan od dva pozvana korektora i braniće boje naše zemlje u utakmicama protiv Grčke, Moldavije i Turske. Ovo je pokazatelj dobrog rada našeg odbojkaškog kluba i njegovog trenera Armina Mahmutspahića, budući da OK „Mladost“ polako izrasta u respektabilan klub koji stvara reprezentativce i igrače internacionalnog kalibra, poput Alena Didovića koji danas uspješno nastupa u Kataru.

Općinska administracija čestita našem Farisu poziv u reprezentaciju kao još jedan dokaz da je Bosanski Petrovac rasadnik mladih talenata na svim poljima. Upravo zbog toga, a zahvaljujući prisutnom rastu ekonomske aktivnosti u našoj općini je u planu značajno povećanje izdvajanja za sport, obrazovanje i kulturu u narednoj godini. Takva ulaganja su investicija u budućnost kakvu nam na najbolji način predstavljaju mladi ljudi poput Farisa Hujića kojem želimo puno uspjeha u najdražem dresu

Related posts