Fahrudin Ferizović Leky, odlični MMA borac iz Srebrenika: Gorostas koji je spasio i nekoliko ljudskih života

Odlični MMA borac Fahrudin Ferizović Leky jedan je od najpopularnijih i najomiljenijih sportista u Srebreniku. On se svojevremno bavio nogometom, i bio veoma talentiran golman u Gradini, ali ljubav prema borilačkim sportovima bila je jača od najvažnije sporedne stvari na svijetu. Ferizović korak po korak uspješno gradi karijeru i sve češće učestvuje na kvalitetnim međunaordnim borilačkim takmičenjima.

– Ništa u životu neće doći preko noći. Kada je sport u pitanju potrebno je dosta odricanja,teških treninga i milioni litara prolivenog znoja. Naravno sve je mnogo lakše kada imaš podršku rodbine i prijatelja. To svim sportistima mnogo znači u teškim trenucima, koji su sastavni dio života svih ljudi – kaže Ferizović koji ističe veliku podršku nogometnog menadžera Ade Husarića, Ajlina Ahmića, ali i nogometaša Samira Bekrića.

Leky je pznat i kao sportista koji se često uključuje u humanitarne akcije, a prije tri godine u Makarskoj je spasio živote dvojici braće iz Tešnja od utapanja, i to Amira i Jasmina Čamdžića.

– Jedna nesmotrenost dva brata neplivača mogla ih je skupo koštati da ih nisam primjetio. Kupao sam u neposrednoj blizini sa svoje dvoje djece i kada sam vidio da su momci u nevolji nisam razmišljao sekunde i uspio sam da ih spasim od utapanja – kaže gorostas iz Srebrenika.

expressmag.ba

Related posts