Epilog drame u Njemačkoj: Afganistanac ubijen nakon napada na putnike u vozu

Troje ljudi teže je povrijeđeno u ponedjeljak navečer u lokalnom vozu u Bavarskoj, nakon što ih je sjekirom i nožem napao 17-godišnji Afganistanac, dok je jedna osoba lakše povrijeđena, a njih 14 je dobilo ljekarsku pomoć zbog šoka.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vozu koji saobraća između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom.

– Nakon napada na više putnika, počinilac je pobjegao iz voza, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem – rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann za javni servis ARD rano jutros, prenosi Hina.

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika “Bild”, koji je utvrdio da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao “Allahu Akbar” (Alah je velik), Hermann je izjavio kako je “bilo uzvika”. No, pritom nije želio spekulirati o motivu napada, tako da još nije jasno radi li se o islamističkom terorizmu ili nečem drugom.

Afganistanac koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, u zadnje vrijeme je živio kod jedne starateljske porodice u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj.

Related posts