Emotivna priča koja je dirnula milione: Do oltara je odveo čovjek koji nosi srce njenog oca

Zahvaljujući modernoj medicini, vjenčanje Jeni Stepien (33) dirnulo je milione ljudi širom svijeta. Naime, njen je otac ubijen prije 10 godina kada se vraćao kući s posla. Iz neposredne ga je blizine u glavu upucao 16-godišnjak, u želji da ga opljačka.

Nakon toga je porodica Stepien odlučila donirati sve njegove organe, a srce je završilo u grudima teško bolesnog Arthura Thomasa kojeg je od smrti dijelilo samo nekoliko dana. Transplantacija je na sreću bila uspješna. Nakon što se oporavio, Thomas je porodici Stepien poslao pismo zahvale, a nakon toga su nastavili održavati kontakt mailovima i telefonskim pozivima.

Jeni se u oktobru prošle godine zaručila za Paula Maennera (34) i jedno od prvih pitanja koje joj se pojavilo u glavi bilo je ko će je odvesti do crkvenog oltara na dan vjenčanja, budući da njen otac nije živ.

– Pomislila sam kako bi bilo predivno da na vjenčanju bude i dio mog oca. Na prijedlog zaručnika javila sam se gospodinu Thomasu i pitala ga bi li on pristao odvesti me do oltara – ispričala je Jeni za The New York Times.

Arthur je, naravno, pristao i otputovao u Pennsylvaniju dan prije vjenčanja. Tada po prvi put porodicu Stepien vidio uživo. Prije nego što su krenuli prema oltaru, Arthur je Jeni rekao da ga primi za zglob, tamo gdje se bilo može najjače osjetiti.

Bio je to emotivan trenutak za sve okupljene.

– Sve vrijeme sam mislila: “Moj otac je sada s nama, a ovaj je čovjek ovdje zbog nas – prisjetila se na kraju Jeni.

(Faktor.ba)

Related posts