Kako mojusk.ba nezvanično saznaje, federalni zastupnik SDA   Kasim Mulalić, danas je u Sarajevu boravio u Centrali SBB-a sa članovima SDA Bužim  koji su njemu lojalni i razgovarao sa osnivačem i vlasnikom ove stranke Fahrudinom Radončićem.

Kako naši izvori nezvanično tvrde, bužimski članovi SDA koji  nisu prihvatili uvođenje povjerenstva   u stranku nakon neuspjelih pokušaja da  ostvare   dogovor sa Kantonalnim odborom  (KO) SDA Unsko-sanskog kantona (USK) i prekinu agoniju ove stranke u Bužimu,odlučili su da pristupe SBB-u. U Centrali Radončićeve stranke boravio je i Kasim Mulalić, jedan od najdugovječnijih  funkcionera SDA USK.

Nakon uvođenja povjereništva u SDA Bužim Mulalić je sa svojim  pristalicama “ispitivao teren” i  navodno bio u dogovoru sa Nezavisnim blokom Senada Šepića, te pregovarao sa rukovodstvom A-sda. Ipak, čini se da je procijenio kako će sa Radončićem koji okuplja svoje razbijeno stranačko jato u Krajini imati više izgleda.

Nakon skoro 20 godina koliko je na funkcijama Kasi Mulaliću treba, očigledno, još koji mandat,a ubrzo će i penzija. Mulalić je osim federalni zastupnik i višegodišnji direktor BH Pošte  u Bihaću a zbrinuo je i cijelu porodicu u državne ustanove.

Mojusk.ba saznaje  da je u  subotu u    zakazano očitovanje  Mulalićevoh ljudi o “daljnjim koracima”.

Povod je , po svemu sudeći, “jačanje”  Radončićeve stranke  sa bužimskim “esdeaovcima”.

No, postoje  i tumačenja kako se radi o pritisku na Šemsudina Dedića , prvog čovjeka KO SDA USK koji je za subotu zakazao sjednicu KO.  Po ovom scenariju Mulalić pokušava da se vrati u stranku kao prvi čovjek bužimske SDA, pa je odlazak “na noge”  Radončiću ,u stvari, taktički potez.