Džemat Pritoka: Lipovači uručena vakufnama i priznanje za doprinos u izgradnji džamije

Sinoć je u bihaćkom džematu Pritoka, upriličen mevlud i svečanost dodjele vakufnama najzaslužnijim vakifima povodom današnjeg otvorenja džamije čija izgradnja i inicijativa za istu je počela 2008. godine.

Bilo je to u vrijeme kada je Hamdija Lipovača bio gradonačelnik Bihaća, a kako je istaknuo džematski imam Izet-efendija Rekanović, upravo je Lipovača najzaslužniji što je projekat izgradnje džamije u mjestu gdje ona nikada prije nije postojala, ugledao svijetlo dana.

Zbog toga je Lipovači prvim uručena vakufnama za donaciju 1.000 KM što je njegova lična donacija, a zatim mu se efendija Rekanović javno zahvalio pohvalivši ga i kazavši da on na samom početku nije odobrio sredstva iz općinskog budžeta za kupovinu zemljišta i olakšao sve zakonske procedure i papirologije za to, vjerovatno danas džamije u Pritoci ne bi ni bilo.

-Bio sam tada žestoko napada zbog toga, nazivan komunistom i nema šta nisam pretrpio ali sam danas ponosan jer zahvaljujući Lipovači mi danas imamo džamiju. Koristim ovu priliku da mu se iskreno zahvalim za sve!- kazao je efendija Rekanović.

Lipovača nije krio zadovoljstvo činom dodjele vakufname i priznanja koje mu je dodjelio džemat Pritoka, te je povodom toga na svome fejsbuk profilu objavio status i podjelio fotografije.

-Imao sam srecu da me je Jedini i Dragi Bog pocastio da kao gradonacelnik Bihaca odlucim da se sa 57000 KM podrzi izgradnja prve dzamije u mjesnoj zajednici Pritoka. Moja jedina zelja je bila da se dzamija gradi pored glavnog puta. Sutra je ako Bog da otvor dzamije, a nocas urucenje vakufnama. Svaki plemenit rad ima i Boziju pomoc. Cestitam svim vakifima, a posebno gospodinu Meho Rekic, tadasnjem predsjedniku MIZ Bihac.- napisao je Lipovača u statusu.

/cazin.net

Related posts