Džanan Musa: Nikad neću otkazivati reprezentaciji zbog nekakvog umora

Na okupljanje Košarkaške reprezentacije BiH u Tuzli jučer je stigao i Džanan Musa, najbolji strijelac Svjetskog prvenstva za kadete koje je krajem ovog mjeseca okončano u Španiji i član najbolje petorke ovog turnira.

Musa, trenutno jedan od najvećih svjetskih košarkaških talenata, kazao je da je počašćen jer je sa 17 godina ušao na širi spisak selektora Damira Mulaomerovića.

-Nadam se da ću izboriti mjesto za kvalifikacije. Mislim da je sigurno da ću ući na uži spisak, sada je bitno samo hoću li se izboriti za minutažu, a nadam se i to da hoću – kazao je Musa, koji je na početak priprema u Tuzli stigao sa još 11 kolega iz ekipe.dzanan_musa 02

Dolazak ostalih se očekuje u narednim danima, a krajem avgusta i do sredine septembra, našu selekciju očekuju kvalifikacioni susret za Europasket 2017 protiv ekipa Švedske i Rusije.

-Mislim da se možemo nositi sa ekipama Rusije i Švedske. Mislim da obje ekipe možemo savladati – kazao je Musa.

Iza ovog košarkaša je naporna sezona u njegovom klubu KK Cedevita, ali i u kadetskoj reprezentaciji BiH, gdje je bio nosilac igre bh. tima. Novinari su pitali Musu, da li on osjeća umor, obzirom da je Kenan Karahodžić uoči okupljanja SMS porukom otkazao dolazak na pripreme zbog umora.dzanan-musa-03

-Nema umora kada igram za reprezentaciju. Neku zadnju doza atoma snage dajem za reprezentaciju. Tako će uvijek biti i nikada neću otkazivati reprezentaciji zbog nekakvog umora – poručio je Musa.

(S.K./Faktor.ba)

Related posts