Đumić debi u dresu Zmajeva poklonio pokojnom djedu Milanu

Uz Kenana Kodru, u prijateljskom meču protivAlbanije za BiH je debitovao i Dario Đumić. Stasiti defanzivac opravdao je povjerenje selektora Mehmeda Baždarevića.

Đumić je odigrao cijeli susret protiv Albanije Đumić je odigrao cijeli susret protiv Albanije
Mada je na terenu djelovao samouvjereno i hladnokrvno, Đumić kaže da je pred početak susreta imao tremu.

– Mislim da je to normalno. Ipak, ovo mi je prva utakmica i želio sam da odigram dobro, ali kad je počela sve je bilo kako treba – kaže Đumić za službenu stranicu N/FSBiH.

Na pitanje da li je zadovoljan svojom igrom Đumić je odgovara:

– Zadovoljan sam, pobijedili smo što je najvažnije, a mislim da sam zajedno sa drugim odbrambenim igračima odradio dobar posao i da Albanci nisu nisu imali mnogo šanse da dođu do gola.

Đumić je u grupi onih igrača za koje selektor smatra da su budućnost bh. fudbala što ga posebno raduje.

– Drago mi je to čuti. Nastojat ću da radim što jače i bolje i svakako je ovo jedan još ekstra motiv koji će me tjerati naprijed – ističe bh. defanzivac.

Sa iskrenošću i oduševljenjem Dario govori o proteklim pripremama i prvim utiscima.

– Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri do sada. Svi su me dobro prihvatili. Momci su topli, otvoreni i zaista sam se lijepo osjećao. Sve je dobro bilo, a Trening centar u Zenici je moderan i pruža odlične uslove za rad. Druženje je bilo super i ovih deset dana nikada neću zaboraviti – zaključio je Đumić.

Dvadesetpetogodišnjeg stopera kroz karijeru je pratio djed Milan, koji je nakon teške bolesti preminuo 20-ak dana prije nego je njegov unuk dobio poziv u reprezentaciju BiH, što mu je bila najveća želja.

– Debi za reprezentaciju posvećujem pokojnom djedu. S druge strane sam tužan što nije dočekao da me pogleda u dresu reprezentacije, što je silno želio. Vjerujem da me je ovaj put gledao sa nekog ljepšeg mjesta – istakao je Đumić.

Related posts