DUDAKOVIĆ: Čast naroda je svetinja, a suverenitet države nema cijenu

Penzionisani general Armije Republike Bosne i Hercegovine i legendarni komandant Petog korpusa ARBiH Atif Dudaković posjetio je danas ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharema Fišu s kojim je, nakon evociranja uspomena iz Krajine o najtežim iskušenjima za naš narod iz ovog dijela države, razgovarao o potrebi da se očuva tradicija naše odbrane naroda i časti.

– Čast naroda je svetinja, a suverenitet države nema cijenu. Nešto prvo što se uči u vojsci jesu mjesto, uloga i dužnosti. U kući se uči da se domovina voli, uči se himna, istakao je ovom prilikom general Dudaković, navodeći da ti domovina daje sve, dok ti njoj, što je uzvišeni čin patriotizma, daješ i svoj život.

Tokom današnjeg sastanka bilo je riječi o aktivnostima koje resorno ministarstvo realizuje sa boračkim udruženjima, a vezanih za obilježavanje velikih godišnjica bitki.

Ministar Fišo je upoznao generala Dudakovića sa aktuelnom primjenom Zakona o dopunskim pravima boraca čije provođenje omogućuje da svi ostvare jednaka prava.

– Nikada ne smijemo zaboraviti ono što nam se desilo, a posebno ne smijemo zaboraviti one koje su svoje živote, dijelove tijela i zdravlje nesebično dali za odbranu od zla koje se sručilo na sve nas. Zbog toga smo svi u obavezi, specijalno mi čiji je to svakodnevni posao, da svaki dan radimo na osiguranju većih prava, našoj boljoj i efikasnijoj organizaciji, a sve s ciljem očuvanja dostojanstva naših preživjelih branitelja, članova porodica čiji su najmiliji položili svoje živote za mir i slobodu u kojima mi danas živimo”, potcrtao je ovom prilikom ministar Fišo.

avaz.ba

Related posts