Dubrovnik: Novčane kazne za hodanje gradskom jezgrom u kupaćem kostimu

Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća u ponedjeljak su usvojene izmjene Odluke o komunalnom redu kojima je omogućeno kažnjavanje svih koji povijesnom jezgrom hodaju ”u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće”.

Izmjenama Odluke o komunalnom redu, komunalnim redarima omogućeno je kažnjavanje turista koji su neprimjereno odjeveni na javnim površinama u historijskoj jezgri Dubrovnika.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž istakao je kako će na ulazima u gradsku jezgru biti postavljene obavijesti, te kako će kazne za hodanje jezgrom ”u kupaćem kostimu, bez gornjeg ili donjeg dijela odjeće” iznositi hiljadu kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta.

”Što se tiče golotinje, o tome je bilo riječi dosta već ranije. Bio je veliki broj i novinskih članaka i komentara naših ljudi iz grada koji smatraju kako je neprimjereno da se turisti jezgrom šetaju neprikladno obučeni. Ako se u crkve i muzeje ne može ulaziti neprikladno obučeni, a historijska jezgra jest svojevrsni muzej, onda držimo da nije prikladno ni da tako turisti šetaju Stradunom. Na glavnim punktovima će biti postavljene obavijesti, a kazne su hiljadu kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta”, rekao je Raguž.

Related posts