Društvene mreže sve su češći uzrok raspada veza i brakova

ŽALOSNO, ali istinito: sve više brakova raskida se zbog društvenih mreža.

To tvrdi čak 81 posto odvjetnika za razvode, čiji klijenti sve češće kao razlog navode korištenje društvenih mreža.

A ako još uvijek ne znate kako one mogu loše utjecati na vašu vezu ili brak, mi vam otkrivamo tri najčešća načina.

1. Pregledavanje News Feeda

Umjesto da sjednete na kauč i popričate o tome kakav ste imali dan, vi se odlučujete za pregledavanje novosti na društvenim mrežama. To je veliki problem kada radi samo jedan partner, a kada to rade oba, onda je to još gore, jer vas nema tko upozoriti da tako nipošto nećete produbiti i poboljšati svoj odnos. Zato spustite mobitel i pitajte ga kako je proveo dan.

2. Uspoređivanje

Odavno je poznato kako korisnici društvenih mreža na njima objavljuju samo one dobre stvari, dok će malo tko iskreno priznati realno stanje stvari. Tako će vaša poznanica iz srednje škole objaviti sliku s dečkom s romantičnog godišnjeg odmora, no neće objaviti kako su se upravo gadno posvađali zbog neopranog suđa ili da mu je našla poruke od druge cure. Vjerujte nam, niti jedna veza nije savršena, kako se čini na Facebooku ili Instagramu pa nema potrebe da uspoređujete svoju s lažima.

3. Laganje o aktivnostima

Budite iskreni i otvoreni sa svojim partnerom o svojim aktivnostima na društvenim mrežama, posebno ako vam se netko počeo upucavati ili vam se javila bivša ljubav i slično. Tajni razgovori na Facebooku mogu biti slučajno otkriveni te lako dovesti do velikih problema i prekida, čak i kada niste mislili ništa poduzeti po tom pitanju. Laž je laž!

index.hr

Related posts