Drugu godinu za redom bihaćki srednjoškolci besplatno putuju do škole

Predstavnici gradske uprave Bihaća i jedanaest autoprevoznika sa područja Bihaća dogovorili su danas sporazum o nastavku financiranja prevoza srednjoškolaca od strane gradske uprave Bihaća. Tako će drugu godinu za redom bihaćki srednjoškolci koji putuju više od 5 km od kuće do škole imati besplatan prevoz zahvaljujući gradskoj upravi Bihaća.

Na današnjem sastanku dogovoreni su modaliteti plaćanja obaveza prema prevoznicima koji vrše uslugu prevoza srednjoškolaca, a potpisivanje ugovora između gradske uprave i autoprevoznika realizirati će se najkasnije za sedam dana. U međuvremenu srednjoškolci će bez problema i besplatno koristiti usluge prevoza do svojih škola.

„ Ovo je jedna od najboljih projekata gradske uprve Bihaća jer direktno pomažemo roditeljima preko 1.400 srednjoškolaca koji putuju do škole. Ulaganje u obrazovanje najbolja je investicija i stoga i na ovaj način pomažemo našim srednjoškolcima u njihovom školovanju“-istakao je Ermin Zulić, v.d. gradonačelnika Bihaća po ovlaštenju.

Related posts