Donna Ares: Doktori kažu da takvu volju još nisu vidjeli

Donna Ares sa suprugom Džavidom Ljubovcijem već izvjesno vrijeme živi u Danskoj, a jučer je na Instagram profilu objavila fotografiju iz bolničke sobe dok prima terapiju. Pjevačica, koja se skoro dvije godine bori s karcinomom, uz fotografiju je napisala:

Bez panike

– Bez panike. Normalno je da varira i loše i dobro stanje u mojoj situaciji. Držim se i sve će biti uredu. Sada dajemo sve od sebe da se ponovo vratim u život. Hvala Danskoj što mi spašava život.

Nakon što smo s Donnom Ares jučer stupili u kontakt, kazala nam je da fotografija nije svježa, nego je slikana nakon operacije koju je nedavno imala.

– Fotografija je ranije snimljena, a trenutno se dobro osjećam. Inače, to je bila najduža operacija u Danskoj, jer je trajala 12 i po sati, čak su nam i doktori potvrdili – pojašnjava pjevačica.

Dona je ljekarsko osoblje u Danskoj iznenadila hrabrošću i energijom koju posjeduje.

– Doktori kažu da takvu volju još nisu vidjeli, kad sam se probudila iz kome, odmah sam tražila da ustanem i sjednem na stolicu. Svi se dive mojoj hrabrosti i strašno cijene taj stav – ističe Donna Ares.

Prije našeg poziva, Donna je sa suprugom i majkom boravila u botaničkoj bašti, gdje je, kako kaže, uživala u svježem zraku. Tom prilikom objavila je i nekoliko fotografija na društvenim mrežama, kako bi fanove obavijestila da se oporavlja.

Pažnja porodice

– S mamom i Džavidom u šetnji. Samo zraka, sve je dobro! U pitanju je težak i dugotrajan oporavak i oscilacije su vrlo normalna pojava, ali ne dam se, kao ni dosada. Rak smo sredili, još da sredimo mene. Sve je lakše uz vrhunske doktore Danske, njegu i pažnju porodice, prijatelja i svih vas koji me bodrite – napisala je uz jednu od fotografija, nakon čega su uslijedili pozitivni komentari.

Poruka za BiH

Donna Ares ističe i kako zdravstveni sistem u našoj zemlji treba popraviti.

– Sve ono na šta smo pokušali ukazati da treba popraviti u bh. zdravstvu, to se ovdje u Danskoj već uveliko primjenjuje – kazala je Ares.

avaz

Related posts