Dodik: Sanjamo da budemo jedinstveni dio s maticom Srbijom i to ćemo ostvariti

Sanjamo da se pripojimo i budemo jedinstveni dio zajedno s maticom Srbijom, izjavio je večeras u Banjoj Luci predsjednik RS-a Milorad Dodik, na svečanoj akademija, u povodu Dana RS-a, koji je neustvanim osporio Ustavni sud BiH.

Taj san, poručuje Dodik, bit će jednog dana ostvaren.

“Ovih 25 godina formiranja RS bilo je upečatljivo još po nečemu. Branili su nam da sanjamo. Odnosno branili su nam da kažemo šta sanjamo. A kao oni to nisu znali, da se naš san uporno obnavlja i da će jednog dana biti ostvaren. Tu se ništa nije promijenilo”, naveo je Dodik.

Bez obzira na zabrane da se to sanja i da postoji RS, kazao je, Srbi imaju pravo da sanjaju i bit će to što hoće.

Ističući da zna da je RS “trn u oku mogima”, dodao da stoga niko ne može biti neupućen, već da političari moraju da vide probleme i daju rješenje i da RS “zbog navijačkoj odnosa” NATO saveza nije spremna da se uputi ka tom vojnom savezu i zagovarat će vojnu neustralnost.

Dodik je ponovio da će RS, koju je nazvao “časnom teritorijalnom državnom organizacijom” nastaviti da slavi svoj dan te da će nastaviti saradnju sa Srbijom i Rusijom, te Kinom te želi da obnovi veze s novom američkom admnistracijom.

klix.ba

Related posts