Dodge objavio cijenu za Challenger Demon

Dodge će strašni Challenger SRT Demon u osnovnoj verziji ponuditi za malo više od 82.000 dolara, a zanimljivo je da kupci koji pored vozačkog žele i ostala sjedišta za njih trebaju doplatiti po jedan dolar.
Jedan dolar košta i opciona servisna kutija s kojom stiže nekoliko dijelova i alata kojima se Demon optimalno prilagođava utrkama ubrzanja na kojima je pokazao da u kategoriji produkcijskih automobila, trenutno, potroši najmanje vremena za prelazak 402 metra – samo 9,65 sekundi.

Za kupce koji žele Demon sa svim ponuđenim opcijama s kojima će se automobil odlično snalaziti i u uslovima korištenja koji su daleko od utrka ubrzanja, cijena se penje do 97.000 dolara, što i dalje nije previše za automobil koji u svom punom sjaju raspolaže s više od 850 KS koje proizvodi njegov 6,2-litarski V8 HEMI motor potpomognut mehaničkim kompresorom, a sve zajedno pokriveno je solidnim garantnim uslovima.

Možda crvena boja karoserije najbolje opisuje naziv automobila, ali se pored nje Challenger Demon (čija će ukupna produkcija iznositi 3.000 primjeraka za Sjedinjene Države i 300 primjeraka za Kanadu) nudi u još 14 boja uz koje se opciono može dobiti i crni poklopac motora na kojem se u svakom slučaju ističe ogroman usisnik zraka.

Prvi primjerci klasičnog američkog “muscle” automobila, koji od 0 do 100 km/h stiže nakon 2,3 sekundi, u prodajne salone stižu početkom jeseni. S obzirom na brojčano ograničenu produkciju i analize koje sugerišu da će Demon biti kolekcionarski automobil, očekuje se da će njegova cijena biti znatno veća.

Related posts