Do kraja sedmice slijedi drastičan pad temperatura, a onda i snijeg

Prema previđanjima meterologa danas će u Bosni i Hercegovini biti posljednji topliji dan u 2016. godini, sa maksimalnom temperaturom od 24 stepena u Hercegovini.

Već sutra će biti svježije, uz maksimalnu temperaturu od 17 stepeni, dok se do kraja sedmice očekuje dalji pad temperatura.

Već u nedjelju maksimalna temperatura će iznositi oko 9 stepeni, što znači da će biti niža čak 15 stepeni u odnosu na dašnji dan.

Tu priči nije kraj jer će početak novembra u svim dijelovima BiH biti izuzetno hladan – u nižim dijelovima padat će kiša, dok se na planinama očekuje snijeg.

Meterolozi kažu da će do kraja novembra snijeg okovati i niže predjele, a temperature će preći u minuse i kretat će se od -2 do – 8 stepeni.

Za razliku od prošle godine kada je prva polovina novembra bila je izuzetno topla, stabilna, a onda je naglo zahladnilo, sad to neće biti slučaj.

Većim dijelom novembra bit će hladno i padat će često kiša, uz izuzetak nekoliko toplih dana, kada će temperatura ići i do 20 stepeni iznad nule.

Related posts