DJ iz Bihaća osvaja i Ameriku: Pjesma “Send My Love” u Top 50 na Beatportu

Elvedin Mujagić, poznatiji kao DJ D.F.K, već godinama naporno radi i stiče obožavatelje širom regije, ali i Evrope i Amerike. Njegova nova house traka “Send My Love” ušla je u Top 50 house numera na Beatportu, najvažnijoj američkoj i evropskoj online prodavnici elektronske muzike.

“Zavrtjeli” su je i veliki DJ-evi poput Chuckieja, Eddieja, Thoneicka, Robbie Rivere, Jude&Franka itd. Bitno je istaći da je ovo njegova druga pjesma u Top 100 na Beatportu.

“Traka je izdata za izdavačku kuću Juicy Music/Juicy Traxx iz Miamija koja je u vlasništvu legende Robbieja Rivere. Nakon toga uslijedio je poziv da uradim remix za Davida Torta i njegovu kući HoTL Record također iz Miamija, te je uslijedila studijska saradnja s Dariom Nunezom koja se treba finalizirati ovog novembra u njegovom studiju u Španiji”, rekao je za Klix.ba D.F.K. koji po Krajini i susjednim zemljama puni noćne klubove.

Ovoga ljeta nastupao je i na Fresh Air Festivalu u Novoj Gradišci (Hrvatska) i Summer Love Festivalu (Srbija) gdje ga je, ističe, publika oduševila.

“Nastup na Owl Festival party brodu u Splitu je bio definitivno vrhunac ljeta. Uslijedile su i neke ponude za Ibizu iduće godine i nadam se da ću ih uspjeti realizirati”, kazao je naš DJ.

O Mujagiću smo pisali prije više od tri godine kada je dobio ponudu za saradnju od producenta pop dive Madonne Eddiea Amadora s kojim je radio na remixu za dansku producenticu sa prebivalištem u Londonu Dainty Doll za njen singl “House Religion”.

Od tada je objavio veliki broj traka i ostvario na desetine nastupa. Njegovu ljubav prema elektronskoj muzici prepoznala su i mnoga svjetska imena, poput Rogera Sancheza, Alexa Kenjia, D'Knocka, Erica Morilloa. Iako sarađuje sa stranim DJ-evima, producentima i izdavačkim kućama, D.F.K. ne planira napustiti svoju rodnu zemlju.

“BiH je ove godine imala nekoliko super festivala i već imamo dosta producenata koji su prepoznati u svijetu što nam je glavna ulazna karta na svjetsku dance mapu. Volio bih da naglasim da BiH ne treba biti prepreka mladim ljudima nego motiv i da se samo velikim radom i odricanjem može postići sve. Bosanska scena napokon dolazi na svoje zasluženo mjesto u regionu, a organizacije evenata u prelijepoj bosanskoj prirodi su naš najveći turistički adut”, poručio je Bišćanin koji se ovim poslom bavi profesionalno već sedam godina.

Više informacija o nastupima i muzici potražite na njegovoj zvaničnoj Facebook stranici.

klix.ba

Related posts