Dizajn i karakteristike koje oduševljavaju: Mazda MX 5 RF san je svakog vozača

Pogonski agregat zapremine 2.0 litra, uparen sa šesterobrzinskim ručnim, odnosno automatskim mjenjačem, razvija 155 konjskih snaga. Pomični krov se sklapa i podiže za 12 sekundi pri brzini od 10 km/h

Automobilska kompanija Mazda predstavila je sportski model MX 5 RF, koji će dizajnom i karakteristikama oduševiti sve potencijalne vozače.

Pogonski agregat zapremine 2.0 litra, uparen sa šesterobrzinskim ručnim, odnosno automatskim mjenjačem, razvija 155 konjskih snaga. S početnom cijenom od 55.480 KM, Mazda sa sobom donosi pomični krov koji se sklapa i podiže za 12 sekundi pri brzini od 10 km/h. Savršenim linijama koje naglašavaju sportski dizajn, Mazda će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Nappa koža

Ova je kompanija također razvila novu filozofiju doživljaja vožnje sa spuštenim krovom. Novi model MX 5 garantira da ćete osjetiti vjetar u kosi i slobodu na cesti iz udobnosti i sigurnosti vozačeve kabine. Što se tiče hi-tech i ostalih elektronskih spravica, inženjeri su se pobrinuli za intuitivni infotainment-sistem, koji omogućuje povezivanje s ostalim pametnim stvarčicama, poput telefona.

Interijer donosi linije koje zaokružuju unutrašnjost i čine je jedinstvenom cjelinom. Posebna pažnja je posvećena detaljima koji pretvaraju ovaj model u automobil koji će vlasniku prirasti srcu. U unutrašnjosti krije posebno dizajnirana ergonomska sjedišta presvučena nappa kožom. Svi materijali koji su upotrijebljeni ugodni su na dodir i otporni na habanje. Kokpitom dominira središnja konzola, koja na sebi ima zaslon osjetljiv na dodir, veličine 4.6 inča.

Uloženi trud

– Osim truda dizajnera i prekrasnih sportskih linija, nova MX 5 ponosi se posebnim i do sada jedinstvenim dizajnom zadnjeg prozora, sistemom za blokadu ulaska vjetra u kabinu, i sistemom za brzo spuštanje krova, kojim se vrlo lako rukuje. Tu je i zapremina gepeka od 130 litara – kazali su čelnici ove autokompanije.

Treba spomenuti i sisteme sigurnosti koji su posebno razvijani za model MX 5 te materijalima koji maksimalno apsorbiraju vanjsku buku.

Dimenzijama od 3.915 mm u dužini, 1.735 mm u širini i visinom od 1.245 mm, nova Mazda će zadovoljiti svakodnevne potrebe većine vozača na cesti. Dolazi u boji kodnog imena Machine Gray, koja je već poznata s modela CX 9, a posebno je razvijena za naglašavanje linija samog modela.

(Faktor.ba)

Related posts