Direktor svih politika i Vlada u NP “Una” osuo paljbu na Vladu FBiH

Une regata danas vozi svoju zadnju etapu, Bišćani i Bišćanke su svjesni da je jučerašnji dan bio sve, samo ne onaj dana kada regata dolazi u Bihać.

U neformalnim razgovorima, građani su kazivali kako sinoćnja noć nije niti sedmina onog što se očekivalo.

Bolji poznavatelji situacije i problematike koja prati ovaj sada već bivši turistički brend u Bihaću govore kako bez skokova sa gradskog mosta i sa “nekakvim” Unskim susretima koji su regata prije regate, ona “prava” regata gubi smisao.

No to nije sve, odgovornost za ovakav negativan rezultat svakako snosi i organizator ovogodišnje regate NP Una sa direktorom Mulić Amarildom na čelu, koji očigledno svojom genijalnom sposobnošću ili pak nekim drugim potezima uspijeva da nadvlada sve politike i Vlade, na čitateljima je da procijene.

Portal USN.ba izbjegavajući subjektivne stavove o posljednjoj noći, o (ne)sposobnosti organizatora, zavirio je u način rukovođenja NP Una, te naravno konkluzija se može izvući na kraju o tome da li je isti organizator mogao da pozitivno reagira na zadatak organizacije regate.

Tako je revizorski izvještaj pokazao da je Vlada FBiH u protekle dvije godine “upumpala” namjenskih sredstava od 1 mil. KM, a opaska revizora je ta što nisu pravdana namjenska sredstva niti su formirane komisije isti nadzor izvršile.

namjensa

nacionalni

Iako su milionska sredstva, prije nekoliko dana, direktor NP Una se požalio kako Vlada FBiH nije uplatila niti jednu marku za regatu, a organizatoru regate naznačena milionska sredstva, no ni danas komisije za reviziju i nadzor utroška tih sredstava nisu svoj posao obavile.

Dokumenti su u prilogu, a video također … možda mu Vlada više ne vjeruje, jer se ne zna kuda “teče” rijeka novca …

usn.ba

Related posts