DF USK: Od formiranja nove skupštinske većine zabilježeni pozitivni pomaci

Poslanici Demokratske fronte u Skupštini Unsko-sanskog kantona, Farko Hodžić, Ekrem Prošić i Sanil Hasić, danas su održali press konferenciju. Ovom prilikom osvrnuli su se na rad Skupštine Unsko-sanskog kantona u proteklih pedeset dana i sudjelovanja u većini.

Od kako je formirana nova skupštinska većina i imenovana Vlada Unsko-sanskog kantona, u proteklih pedeset dana, urađeno je dosta pozitivnog, rečeno je na danas održanoj press konfereciji Kantonalnog odbora Demokratske fronte, odnosno poslanika u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Kako je ovom prilikom izjavio Farko Hodžić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a, pozitivno je to što je zaustavljen nezakoniti odliv sredstva iz budžeta Unsko-sanskog kantona, zatim iz budžeta Direkcije za ceste, te Regionalne deponije. Pored toga deblokiran je rad Univerziteta, te zaustavljen, kako kažu „haos“ u Unsko-sanskim šumama. Uz pozitivne pomake, ima i negativna strana, a ona se tiče realizacije projekata, odnosno raspodjele sredstava. Hodžić ističe da su tražili da se od dobiti Unsko-sanskih šuma izdvoji iznos od milion KM, da sredstva iz granta za škole, kao i od GSM licence budu raspoređena prema stvarnim potrebama.Ne žele da se taj novac dijeli po političkoj liniji, već da bude usmjerena za prioritetne projekte od interesa za sve građane Unsko-sanskog kantona. Kako je ovom prilikom istaknuto, Demokratska fronta ne učestvuje niti će biti dio upravljačkih struktura. Jedini uslov kod imenovanja jeste da oni koji budu izabrani na rukovodeća mjesta nemaju kriminalnu prošlost. Nastavit će sa podrškom većine uz određene uslove.

U Demokratskoj fronti smatraju da rad Skupštine ne treba da bude prekinut u toku izborne kampanje, ali da se spriječi zloupotreba govornice u političke svrhe. Pozivaju građane da iziđu na izbore, posebno mlade, te da mijenjaju stanje u svojim zajednicama.

rtvusk.ba

Related posts