Detalji tragedije u Velikoj Kladuši

Nakon ubistva u velikokladuškom naselju Kendići, Nezir Šarić (77), koji je iz lovačke puške ubio sina Seada (52), zadržan je u jednomjesečnom pritvoru.

“Imali su probleme koji su kulminirali samo godinu dana nakon smrti Nezirove supruge i Seadove majke. Kao i ranije, sin je i nedavno prijavio prijetnje oca, ali se ni nakon toga očito ništa nije dogodilo. Starac ga je usmrtio pa pozvao policiju”, prepričavali su rođaci, podsjećajući da je Sead s porodicom živio i radio u Italiji, odakle je prije nekoliko dana došao u posjet rodnom kraju.

Svemu je svjedočila i Seadova supruga. Oni su kobnog dana trebali krenuti nazad u Italiju te je Sead pri samome polasku ušao u sukob s ocem.

“Sedam dana ranije je prijavio da otac Nezir prijeti njemu i građevinskom poduzetniku Braci Kendiću. Ali, Nezir je to negirao, te mu policija nije oduzela oružje”, pričaju mještani.

Dodaju kako je sin Neziru zamjerao što je, nakon smrti supruge, ušteđevinu trošio na djevojke lakog morala. Na jednu od njih Nezir je, navodno, potrošio i novac koji je njegova supruga namijenila sinu.

vecernji list

Related posts