Detalji pljačke u Drvaru: Za dva minuta odnijeli 400.000 maraka

Žarko Bošnjak (49) policajac koji je ranjen tokom pljačke Intesa Sanpaolo banke u Drvaru, operisan je i dalje je u veoma teškom stanju.

U bolnici u Livnu rekli su da je policajac ranjen u predjelu kičme i da nije bio pokretan.

On je potom prevezen u Splitsku bolnicu, gde je operisan i trenutno je svjestan, ali tamošnji ljekari ne mogu prognozirati kada bi se Bošnjak mogao oporaviti.

Kako EuroBlic saznaje Bošnjaka je hicima iz puške ranio treći razbojnik, koji je čuvao stražu prilikom pljačke.

– Kada je aktiviran alarm u banci, Bošnjak i njegova kolega odmah su se uputili prema banci, koja je udaljena stotinjak metara od policijske stanice. Čim su prišli banci, razbojnik koji je stajao pored automobila otvorio je vatru prema njima i ranio Žarka – ispričao je izvor iz istrage.

U tom momentu iz banke su istrčala još dvojica razbojnika, sa plijenom od skoro 400.000 maraka, seli u „audija A4“ i krenuli u bijeg.

Na prevoju Oštrelj, koji je udaljen samo desetak kilometara od Drvara, pronađen je zapaljeni „audi“.

– Iako se do sada spominjalo da je ovaj automobil ukraden prije sedam dana, tokom istrage utvrđeno je da to nije tačno. Automobil je poliven sa zapaljivom tečnošću i izgorio je do te mjere da ne mogu utvrditi broj motora i šasije – rekao je sagovornik Blica i dodao da u posljednjih nekoliko mjeseci na području Livanjskog kantona nije bilo ukradenih vozila.

On je pojasnio da su pronađene tablice i da je utvrđeno da su one ukradene nekoliko dana ranije na području Livna. Tokom bijega policajci su pucali prema vozilu sa pljačkašima i nekoliko metaka je pogodilo u „audija“, ali tokom uviđaja nisu pronađeni tragovi da je neko od njih ranjen.

Naš izvor je pojasnio da je riječ o profesionalcima koji su dobro znali gdje se i šta nalazi u banci. Kamere u banci su snimile kompletnu pljačku, ali neće puno pomoći jer su imali maske.

– Sve je trajalo oko dva minuta, a za to vrijeme uspjeli su da isprazne sef, bankomat i blagajnu. Tokom pljačke jednu radnicu su kundakom puške udarili u vrat i leđa, a sve su radili kao po uputama. Sumnja se da su ranije dolazili u ovu banku, ili su imali insajdera koji im je sve objasnio – kaže izvor iz istrage.

Related posts